Участь у технічній нараді МАГАТЕ

Представниця ДСП «ЦППРВ» взяла участь у Технічній нараді МАГАТЕ міжнародної мережі DISPONET з питань захоронення низькоактивних РАВ, яка проходила 3-7 жовтня 2022 року у м. Козлодуй, Болгарія.

Метою наради було обговорення та обмін останнім досвідом, удосконаленнями, практиками та отриманими уроками, пов’язаними із захороненням низькоактивних РАВ, з акцентом на закриття приповерхневих сховищ. Під час заходу проводилися обговорення наступних кроків у плануванні діяльності Мережі, а також потреб країн в рамках регіонального технічного співробітництва. Учасники мали можливість відвідати майданчик національного сховища для захоронення РАВ та плазмовий інсинератор.

В рамках наради були обговорені питання щодо поточної ситуації країн-учасниць з питань поводження з низькоактивними РАВ. Начальниця відділу міжнародного співробітництва ДСП «ЦППРВ» Анастасія Нечитайло поінформувала учасників наради та експертів МАГАТЕ щодо поточних справ на КВ «Вектор», а також наголосила над роботою, яка проводиться підприємством за допомогою міжнародних партнерів щодо подолання наслідків окупації.