ДСП «ЦППРВ» продовжує виконувати ліцензовані види діяльності

Як повідомлялося раніше, у серпні Держатомрегулювання відновило дію ліцензій ДСП «ЦППРВ», окрім ліцензії на будівництво сховища для осклованих ВАВ, які повертаються з рф. Починаючи з 21 серпня відновлено приймання упаковок з РАВ до СОПСТРВ КВ «Вектор» від ДСП «ЧАЕС» за відкоригованим графіком, приймання ведеться щоденно по 20 упаковок на день (кількість запланованих поставок до кінця року складає 2000 упаковок РАВ).

Найближчим часом очікуються поставки відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання (ВДІВ) від ДСП «Об’єднання «Радон» на ЦСВДІВ КВ «Вектор», всі технічні та організаційні процедури узгоджені за встановленим порядком.

ПЗРВ «Буряківка» відновив свою ліцензовану діяльність та готовий до приймання на захоронення РАВ від ДСП «ЧАЕС» за затвердженим графіком. Окрім цього, підприємство здійснює ліквідацію пунктів тимчасової локалізації радіоактивних відходів (ПТЛРВ) та веде перезахоронення РАВ до ПЗРВ «Буряківка».

Пункт дезактивації «Лелів» відновив свої функції з дезактивації спецавтотранспорта, обладнання та матеріалів, що здійснюється за необхідності та на випадок виявлення перевищення контрольних рівнів радіаційного забруднення.

Також продовжується співпраця з міжнародними організаціями по раніше започаткованим та новим проєктам.